MATERIAL

A totes les persones assistents a les Jornades 2020 d’Educació Mediàtica se’ls lliurarà gratuïtament el DVD Projecte Mòbil (el viatge)

 

DVD PROJECTE MÒBIL (el viatge)

El documental Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels mòbils, aquests aparells que durant tantes hores portem a les mans, però que no sabem quasi res de la seva composició ni del seu procés de fabricació.

El reportatge Projecte Mòbil (el viatge) vol anar molt més enllà del que ens mostren els estants del Mobile World Congress i donar a conèixer als consumidors la problemàtica que hi ha “amagada” dins dels nostres mòbils. Un viatge per les mines de coltan del Congo, les fàbriques de la Xina i els abocadors de residus electrònics de Ghana.

 


 

A més… a les persones que facin la INSCRIPCIÓ AMB MATERIAL (20 €) a les Jornades 202o se’ls lliurarà els DVDs: Dóna’m la teva mirada i Una mirada crítica.

 

DVD DÓNA’M LA TEVA MIRADA

Dóna’m la teva mirada és un material audiovisual, flexible i innovador que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla.

Un manual en forma de DVD que combina explicacions teòriques amb demostracions pràctiques. El reportatge estarà dividit en set apartats o capítols que tracten elements bàsics del llenguatge audiovisual o cinematogràfic com l’enquadrament, els tipus de plans, els moviments de càmera, el punt de vista, la il·luminació, el muntatge i el so.

 

 


DVD UNA MIRADA CRÍTICA

 

Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD d’AulaMèdia vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades d’especialistes (Elvira Altés, Xavier Giró, Roger Palà, Vicent Partal i Teun A. van Dijk) que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme… El reportatge també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.